Ihminen työkykyjohtamisen keskiössä

Tervetuloa lukemaan blogiani, toivottavasti viihdyt tiiviiden kirjoitusteni parissa ja saat uutta ajateltavaa. Tarkastelen eri näkökulmista ihmistä, ihmisen toimintaa ja johtamista, työkykyä ja kokonaisvaltaisesti hyvinvointia ja sen kehittämistä. Vuorottelen eri kirjoituksissa yksilön ja organisaation näkökulmia, koska tarjoamme myös palveluja molemmille.

Koski Wellness konsultointi- ja valmennuspalvelut syntyivät asiakastarpeen viitoittamana. Olen tarkastellut työkykyjohtamista, työterveyshuoltoa, kuormittumista, hyvinvointia ja mielentaitoja palveluntuottajan näkökulmasta pian parikymmentä vuotta. Viime vuoden aikana pääsin organisaation sisälle saamaan asiakasnäkökulman, joka syvensi ajatuksiani tästä kentästä entisestään. Yhteistyö eri toimialojen asiakkaiden kanssa on näyttänyt upealla tavalla eri puolia työkykyjohtamisesta sekä ihmisten johtamisesta monia vuosia. Yrittäjyys on minun tapani viedä kaikkea sitä tietoa asiakkaille ja auttaa näiden tärkeiden alueiden kehittämisessä.

Rakkaudesta lajiin - intohimona ihmisen kokoinen työelämä

Paljon on muuttunut siitä, kun aloitin tällä kentällä ja moni asia on edennyt parempaan suuntaan. Ollaan tärkeissä asioissa kiinni, johdon sitoutuminen henkilöstön hyvinvointiin on monessa paikassa parantunut hurjasti ja työkyvyn johtamisen merkitys ymmärretään tuottavuuden osana. Edelleen kuitenkin painitaan sen kanssa, miten asiajohtamisesta päästäisiin parempaan ihmisen ymmärrykseen. Mallit ja prosessit ovat tärkeitä, mutta jos keskitytään liikaa viemään ihminen prosessin läpi sellaisenaan, voi lopputulos olla erilainen kuin toivomme. Monessa paikassa myös edelleen lähestytään tätä tärkeää aluetta reaktiivisesti ennakoinnin sijaan.

Työkykyjohtaminen on parhaimmillaan sekä asioiden että ihmisen johtamista luovasti ja joustavasti. Se taas vaatii tuntemista, rakentavaa kommunikaatiota ja valmentavaa vuorovaikutusta. Ihmiset haluavat tulla tarpeineen nähdyksi, kuulluksi ja ymmärretyksi. Tämä on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. Kuinka voi johtaa yksilön ajattelua ja kollektiivista ajattelua sekä tunteita, jotka ovat koko ajan läsnä? Kuinka voi tunnistaa erilaisia mielenterveyden oireita ja tukea toisia tai löytää itselleen ratkaisukeinoja haastavissa tilanteissa? Miten tunnistaa omia kehittymiskohteitaan ja tarkastella niitä rehellisesti reflektoiden? Kuinka voi kehittää työoloja ja vähentää henkilöstön kuormitusta sekä sairauspoissaoloja?

Työkykyjohtamisen uudet tuulet vievät ihmisen mieleen ja kohtaamisen taitoon

Toivottavasti löydät jatkossa pieniä ratkaisun avaimia blogistani tai somekanavistamme erilaisiin tilanteisiin, koskevat ne sitten sinua yksilönä tai tarvitessasi työkaluja johtamistilanteisiin tai työyhteisösi kehittämiseen.

Pienten työkalujen lisäksi kannattaa tutustua isompiin auttamisen mahdollisuuksiimme ja pyytää maksuton lyhyt kartoituskeskustelu.


Previous
Previous

Kohdattu, ohitettu vai jyrätty?